Viorel Țentiu, șeful Biroului Național Central Interpol din Republica Moldova infirmă anunțul lui Renato Usatîi, potrivit căruia Oficiul Central din Lyon l-ar fi radiat din lista persoanelor aflate în căutare internațională. Aceeași declarație a făcut-o pentru Deschide.MD și șeful IGP – Alexandru Pânzari.

Ambele surse citate ne-au declarat că ei nu dețin informații despre scoatere lui Usatîi din căutarea internațională.

”Nu este posibil ca Renato Usatîi să cunoască o decizie despre care eu nu am fost informat”, ne-a declarat Țentiu.

”Infirmăm declarațiile lui Usatîi. El este anunțat în căutare, inclusiv internațională. Conlucrăm cu organele internaționale în vederea reținerii și extrădării lui”, a adăugat Alexandru Pânzari.

Amintim că președintele „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, a anunțat că Oficiul Central al Interpol de la Lyon (Franța) l-a scos din căutarea internațională, solicitată de autoritățile moldovenești. Anunțul a fost făcut în cadrul unei postări video pe Facebook, făcută acum o oră.

„Vreau să informez regimul banditesc și tâlhăresc a lui Plahotniuc că Interpolul m-a scos astăzi din căutare internațională. Oficiul Central n-o păpat povestea lui Plahotniuc despre comanda la omor a lui Gorbunțov… Am găsit avocați din SUA, UE și Rusia care trebuiau să demonstreze că eu sunt urmărit pe motive politice. La aceasta nici nu a ajuns, pentru că Lyon-ul singur m-a scos din căutare”, a declarat el.