Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Ambasada Suediei în Moldova au semnat pe 19 septembrie un Acord de colaborare privind susținerea dezvoltării Centrului de Excelență în domeniul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor.

Conform documentului semnat, Guvernul Suediei va oferi pe parcursul perioadei 2016-2018 o susținere financiară de 2 milioane de dolari pentru dezvoltarea Centrului, suplimentând suportul în valoare de 2 milioane de dolari alocat de către Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională în acest sens. Astfel, grație contribuției de 4 milioane de dolari alocate de cei doi donatori, Centrul de Excelență va deveni deplin operațional și viabil.

Centrul de Excelență în domeniul TIC va constitui o platformă educațională și un hub tehnologic şi antreprenorial, având drept scop transformarea esențială a potențialul industriei IT din Moldova.

Edificarea Centrului a fost inițiată în anul 2015 cu suportul Guvernului SUA oferit prin intermediul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională.