Procurorii au contestat sentinţa, prin care o fostă angajată a Primăriei capitalei, învinuită de comiterea traficului de influenţă şi tăinuirea documentelor, a fost condamnată la o pedeapsă prea blândă, transmite 24h.MD.

În acest context, potrivit procurorilor, femeia a extorcat de la un om de afaceri patru mii de euro pentru a determina funcţionari din cadrul direcţiei de profil, să pregătească pachetul de documente pentru înstrăinarea unui teren.

Inculpata ar fi susţinut că are influenţă şi poate determina mai multe persoane din cadrul instituţiei să avizeze actele necesare pentru înstrăinarea lotului solicitat, acte care anterior au mai fost depuse la primărie, însă inculpata le-a declarat pierdute.

Totodată, ea l-ar fi asigurat pe declarant că membrii Consiliului municipal vor emite o decizie favorabilă pe subiectul menţionat.

În cadrul urmăririi penale s-a stabilit că, inculpata a tăinuit materialele cererii omului de afaceri, pentru ca ulterior să poate extorca din acesta surse băneşti.

În martie 2015, instanţa de fond a condamnat inculpata la o pedeapsă non-privativă de libertate, motiv pentru care procurorii au contestat sentinţa. Recent, prin decizia Curţii de Apel Chişinău, inculpata a fost condamnată la 4 ani închisoare, cu privarea de dreptul de a ocupa funcţii în cadrul instituţiilor de stat pe un termen de 3 ani.