Serviciul medical de urgenţă din Orhei va avea propriul sediu. Anunțul a fost făcut public de către ministrul Sănătăţii, Ruxanda Glavan, care a efectuat ieri o vizită în acest raion.

După cum informează 24h.MD, în prezent, Centrul Naţional de Asistenţă Medicală Prespitalicească ocupă un etaj din cadrul Spitalului Raional din Orhei. Instituția primeşte zilnic sute de chemări din 22 de localităţi din raionul Orhei. Din lipsă de medici, pacienţii riscă să nu primească ajutor în timp util.

„Dacă luăm activitatea substaţiei din Orhei, atunci asigurarea echipelor de asistenţă medicală cu medici este doar de 40 la sută. La moment, în serviciul de asistenţă medicală urgentă a raionului Orhei activează 13 medici”, a declarat şeful substaţiei Asistenţă Medicală Urgentă Orhei, Iulian Orhei.

Potrivit Ruxandei Glavan, condiţiile în care sunt localizaţi medicii nu le permit să presteze servicii de calitate.

„Sarcina noastră este ca în următorul un an de zile să identificăm soluţii reale pentru a muta locaţia actuală a serviciului de urgenţă”, a precizat ministrul Sănătății.

Clădirea în care îşi va avea sediul serviciul de asistenţă medicală de urgenţă din Orhei aparţine Ministerului Sănătăţii, iar spaţiul pe care este aceasta amplasată aparţine autorităţilor publice locale.

 

În cadrul vizitei, ministrul a discutat şi despre posibilitatea de a completa parcul auto al Serviciului de Asistenţă Medicală de Urgenţă.