În perioada 17- 18 mai 2016, Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale organizează şi desfăşoară exerciţiul de stat major şi de teren  „ PRUT 2016”.

Scopul aplicaţiilor  constă în testarea şi exersarea cooperării interinstituționale în Republica Moldova pentru intervenţii la situaţii excepţionale de proporţii.

Scenariul este bazat pe simularea unei intervenţii interinstituţionale  la o situaţie de amploare, iar coordonarea intervenţiei va fi realizată de Centrul de Dirijare în Situaţii Excepţionale din Cadrul Serviciului Situaţii Excepţionale.

Exerciţiul de stat major va începe astăzi la ora 09:00, la sediului serviciului de pe str. Gh. Asachi nr. 69 şi va continua până miercuri inclusiv, la nivel de exercițiu de teren, pe poligonul Ministerului Apărării din apropierea localităţii Zagarancea, raionul Ungheni.

La exerciţiu vor fi antrenate subdiviziunile Ministerului Afacerilor Interne şi alte 20 de ministere care sunt antrenate la gestionarea situaţiilor excepţionale. La eveniment sunt invitaţi reprezentanţii mass –media.