Reprezentanţii Uniunii Veteranilor Războiului pentru Independenţă au făcut public procesul verbal al ședinței de ieri, prin care reconfirmă plecarea din „Platforma Demnitate și Adevăr”.

În cadrul ședinței, majoritatea veteranilor au votat pentru ieşirea necondiţionată din această structură. Aceștia au menționat că încetează orice colaborare cu Platforma DA, deoarece, au profitat de problemele oamenilor, pentru a-și satisface propriile interese.

Potrivit unei declarații publice, veteranii s-au arătat dezamăgiţi de liderii Platformei „DA”, în spatele căreia stau fugarii Victor şi Viorel Ţopa.

„De la început noi am susținut măsurile de protest a platformei civice, care mai târziu s-a transformat într-un partid politic. deoarece uniunea națională este o organizație apolitică. noi am considerat că nu este cazul ca să susținem, adică uniunea oficial să susțină un partid sau altul. S-au pus două întrebări la vot, una referitor la ieșirea oficială a uniunii din cadrul platformei civice, care a fost votat cu vot majoritar”, a specificat secretarul Uniunii Veteranilor Războiului pentru Independenţă, Radu Prisac.

Mai mut, reprezentanţii Uniunii Veteranilor Războiului pentru Independenţă i-au adresat o scrisoare lui Andrei Năstase în care îşi exprimă nemulţumirea că din conducerea Platformei „DA” nu fac parte veteranii de război.

Totodată ei nu împărtăşesc ideea organizării alegerilor parlamentare anticipate pentru care pledează liderii structurii.