Echipe de pompieri și polițiști vor informa copiii despre regulile de siguranţă, pe care trebuie să le respecte atât acasă, cât şi în afara casei. Campania va dura pe tot parcursul verii, transmite 24h.MD.

Astfel, începând de ieri, mai multe instituții de învățământ, ce au tabere cu sejur de zi, vor avea în calitate de oaspeți salvatori și polițiști, care le vor vorbi copiilor despre pericolul înecului, al incendiilor, al blocării în locuințe, precum și alte situații casnice, care le-ar putea pune viața în pericol.

De asemenea, copiilor li se va atrage atenția asupra regulilor circulației rutiere. Salvatorii vor înmâna broșuri informative micuților și profesorilor.

Campania are drept scop prevenirea situațiilor excepționale, cu pericol pentru minori.

Salvatorii îndeamnă părinții, în contextul vacanței de vară, să fie prudenți și să-și monitorizeze micuții în continuu. Nu este recomandat ca cei mici să meargă singuri la scăldat sau să rămână acasă fără supraveghere. Nu este indicat ca minorii să îndeplinească acțiuni casnice, care le-ar pune viața în pericol și este necesar ca ei să cunoască numărul de telefon la care pot suna în caz de situații excepționale.