Activistul civic Victor Chironda pledează de mai mulți ani pentru impementarea transportului aleternativ în Chișinău. Tânărul de multe ori a bătut la ușa Primăriei cu proiectul său, dar vechiul primar liberal l-a ignorat. Azi Silvia Radu l-a invitat pe Chironda să discute despre strategia de dezvoltare a transportului în viitor.

„Prieteni, una dintre propunerile din studiul meu privind implementarea transportului alternativ prevede organizarea unui grup interdepartamental de lucru la Primărie care să se ocupe de pregătirea şi implementarea acestei reforme. În acest sens, astăzi am avut o întîlnire cu Primarul interimar Silvia Radu, Arhitectul-şef al oraşului Sergiu Borozan şi reprezentanţii Direcţiei de Transport şi Direcţiei Locativ-Comunale”, a scris Chironda pe facebook.

În cadrul întîlnirii tânărul a prezentat funcţionarilor studiul realizat şi au discutat despre principalele probleme ale sistemului de transport din oraş.

„Am constatat o deschidere a autorităţilor municipale pentru includerea transportului alternativ în documentele municipale strategice de dezvoltare a transportului. De asemenea am stabilit întîlniri şi discuţii ulterioare pentru crearea grupului de lucru propus în studiu. Mulţumesc mult dnei Silvia Radu şi dlui Ruslan Codreanu pentru organizarea acestei întîlniri şi pentru colaborare”, a mai spus Chironda.

Sperăm că transportul alternativ (infrastructura pietonală şi pentru bicilete) să devină o prioritate pentru administraţia oraşului şi să dezvoltăm împreună un oraş pentru oameni.