Silvia Radu, fosta președintă a companiei Gas Natural Fenosa, a anunțat că va candida la funcția de președinte al țării. Anunțul a fost făcut astăzi în cadrul unei conferințe de presă.

„Vreau să vă anunț că am decis să fac acest pas și voi candida la funcția de Președinte al Republicii Moldova. Voi fi un președinte independent și voi fi un președinte independent până la sfârșitul mandatului. După această conferință de presă voi merge să înregistrez grupul de inițiativă, după care vom merge și vom începe să strângem semnăturile”, a declarat Silvia Radu.

Aceasta a subliniat importanța unui președinte independent și apolitic pentru Republica Moldova, menționând că intenționează să fie un asemenea candidat. „Am credința că cetățenii vor dori nu doar să fie conduși de un președinte ales de ei, dar vor dori ca acest stat să rămână a lor pe întreg mandatul și acesta să-i reprezinte cu demnitate. Republica Moldova are nevoie să facă această schimbare. Să depolitizeze pentru totdeauna funcția de președinte. Ar fi un precedent pozitiv care ar porni procese importante.  Reușita noastră va fi direct proporțională cu dorința oamenilor de a fi conduși de un președinte apolitic. Dacă ei își doresc un președinte liber, cu puteri depline, sunt sigură că vom reuși”, a menționat Radu.

Silvia Radu a activat în cadrul companiei Gas Natural Fenosa începând cu anul 2000, iar din 2008 a preluat conducerea acesteia. În 2015 aceasta a părăsit funcția și a absentat din spațiul public până acum.