Simpatizanţii şi fruntaşii PPDA consideră că PAS ar fi fost încurajat de PSRM să-şi înainteze propriul candidat la funcţia de preşedinte al ţării, în detrimentul unui pretendent unic al forţelor de dreapta. Reacţia virulentă vine după publicarea ultimului sondaj realizat de IMAS şi publicat ieri.

“E simplu. Se denigrează PPDA si se încurajează PAS-ul ca sa vină la prezidențiale cu candidatul lor, să nu fie unul comun de dreapta. Truc făcut de PSRM. Şi dacă orgolioşii nu înţeleg, câștigă Dodon”, scrie pe Facebook internautul Igor Crutoi, simpatizant al PPDA, iar postarea sa este distribuită de unul din fondatorii Platformei DA, Nicolae Josan.

Datele ultimului Barometru socio-politic, realizat de IMAS, arată că cetăţenii cu viziuni de dreapta doresc ca PAS şi PPDA să susţină un candidat independent la funcţia de şef al statului, nu să opteze pentru unul din şefii acestor partide. Întrebaţi pe cine ar trebui să susţină membrii şi simpatizanţii PAS şi PPDA la prezidenţialele din acest an, majoritatea respondenţilor decişi au optat pentru un candidat independent, care să fie susţinut şi de alte formaţiuni de dreapta – 35 %. Alţi 30 la sută consideră că lidera PAS, Maia Sandu, trebuie să reprezinte PAS şi PPDA la scrutinul prezidenţial şi doar 7 la sută îl văd pe fruntaşul PPDA, Andrei drept pretendent al dreptei. Alţi 28 la sută nu au exprimat nicio opţiune.

Barometrul a fost realizat pe un eşantion de 1109 de oameni, reprezentativ pentru populaţia adultă a Republicii Moldova, exclusiv Transnistria şi cu marjă de eroare de trei la sută.