Consiliul Coaliției de Guvernare s-a întrunit ieri seara în prima ședință de după desfășurarea celui de-al doilea scrutin predizential și după aprobarea de către Fondul Monetar Internațional a Programului de finanțare pentru Republica Moldova, informează 24H.MD conform unui comunicat de presă al Coaliției de Guvernare.

În cadrul ședintei, principalele teme de discuție au fost evoluția situației politice din țară, iar în acest context, Consiliul Coaliției de guvernare a luat act de rezultatele alegerilor prezidențiale. De asemenea, s-a discutat prioritățile de pe agenda parlamentară și continuare a reformelor asumate prin programul de guvernare și prin Acordul de Asociere a țării noastre cu Uniunea Europeană

Membrii Consiliului Coaliției de Guvernare au discutat și despre prioritățile legislative, în contextul aprobării Acordului cu FMI. Astfel, s-a convenit întocmirea unui plan de acțiuni pentru promovarea cu prioritate a Politicii bugetar-fiscale și a Legii Bugetului de Stat pentru anul 2017.