Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) a organizat astăzi „un marș al victoriei cu prilejul aniversării a 72 de ani de la eliberarea Moldovei de ocupația fascistă”.

După cum comunică TRIBUNA, mai mulți membri și simpatizanți ai PSRM au mers în marș de la Arcul de Triumf pînă la Complexul Memorial „Eternitate”. Ei au venit cu flori, pancarte și drapele ale Republicii Moldova, dar și de partid. De asemenea, în timpul marșului, mai multe mașini de marca Volga cu veterani au circulat pe străzile Chișinăului.

Participanți la marș au scandat: – „Noi nu uităm! Noi ne mîndrim!”, „Moldova!”, „Victorie!”, „Ura!”, „Mulțumim pentru Victorie!”.

Liderul formațiunii, Igor Dodon, a spus că marșul acesta este organizat deja de doi ani în speranța că evenimentele din trecut nu se vor mai repeta niciodată.

„Împreună cu colegii și majoritatea cetățenilor sărbătorim ziua victoriei Moldovei asupra fascismului și mergem să depunem flori. În aceste zile, 72 de ani în urmă, Moldova a fost eliberată de ocupația fascistă. Indiferent de condițiile climaterice, am ieșit să comemorăm această zi. Deja de doi ani, ieșim în ajunul Zilei Independenței Moldovei și organizăm acest marș al Victoriei. Este important ca evenimentele de atunci să nu se mai repete și tineretul să țină minte cine a eliberat țara” – a spus Igor Dodon.

Liderul socialiștilor a mai spus că este prematur să spună caree e cifra participanților la marș, dar se preconizează că vor fi în jur de 10 mii de oameni.