În ajunul alegerilor prezidențiale, cetățenii au tot mai multă încredere în politicienii țării.  Cel puțin asta arată rezultatele unui sondaj realizat de Fondul Opiniei Publice, prezentat luni, în cadrul unei conferințe de presă.

În premieră, în ultimii aproape doi ani, prim-ministrul țării, Pavel Filip, apare în primele poziții în sondaje la capitolul încredere.

Potrivit sondajului, în Pavel Filip și-au exprimat încrederea 21% din populație. Este de menționat că Pavel Filip are același nivel de încredere ca fostul președinte al țării Vladimir Voronin și fostul premier Zinaida Greceanîi, foarte populari în timpul guvernării lor.

Totodată, la întrebarea deschisă privind încrederea populației, după cum au menționat autorii studiului, premierul Pavel Filip și-a dublat nivelul încrederii, în comparație cu acum două luni, potrivit rezultatelor BOP.

În alt context, la nivel de lideri de partide, primul loc revine liderul PSRM Igor Dodon, după ce în aprilie, în Barometrul Opiniei Publice el ocupa locul doi. Acum Dodon este urmat de liderul PAS – Maia Sandu, primarul de Bălți și liderul PN – Renato Usatîi, iar la distanță de aceștia sunt Andrei Năstase, Iurie Leancă.

Sondajul a fost realizat de Fondul Opiniei Publice la comanda portalului curentul.md în perioada 21 mai – 15 iunie pe un eșantion de 4.662 de persoane din 294 de localități, marja de eroare  fiind de 1,5%.