Andrei Năstase și Maia Sandu se află în top trei politicieni cu cea mai mare neîncredere din partea cetățenilor Republicii Moldova. Potrivit unui sondaj sociologic prezentat de Intellect Group, liderii PAS și PPDA, formațiuni care până nu demult s-au aflat la guvernare, nu sunt credibili în fața locuitorilor țării. În top trei politicieni cu cea mai slabă încredere din partea populației se află și liderul PCRM, Vladimir Voronin.

Cei mai mulți cetățeni intervievați în cadrul sondajului au declarat că nu au încredere în liderul PPDA, Andrei Năstase – 64,1%. Fostul vicepremier în Guvernul Sandu este urmat în acest clasament de liderul comuniștilor Vladimir Voronin – cu 61,2%. Top trei politicieni cu cea mai joasă încredere din partea cetățenilor îl încheie fostul premier, liderul PAS, Maia Sandu – cu 59,2%.

În liderul PDM, Pavel Filip, nu au încredere 57,8 la sută. Urmează în top liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, primarul municipiului Bălți cu un procent de neîncredere din partea a peste 54 la sută din respondenți. Alături de Usatîi în clasamentul neîncrederii este fostul primar din Orhei, Ilan Șor – 51,2%.

În președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, nu au încredere circa 42 la sută dintre persoanele chestionate.

Sondajul a fost efectuat pe un eșantion de 1134 de persoane cu vârsta de 18 ani și mai mult, în perioada 16-23 ianuarie 2020. Eșantionul este reprezentativ pentru populația adultă a Republicii Moldova, cu o eroare maximală de +/- 3%.