Pavel Filip se află în topul oamenilor politici preferați de către cetățenii Republicii Moldova. Dacă ar avea posibilitatea de a mai alege încă odată persoana potrivită la funcția de prim-ministru,moldovenii l-ar alege tot pe actualul șef al executivului. Asta arată un sondaj de opinie prezentat joi.

Prin urmare, 14 la sută dintre cetățenii RM, ar opta pentru Pavel Filip, acesta fiind urmat de Maia Sandu. Următorul candidat care s-a plasat pe locul al treilea în topul preferințelor este liderul PSRM, Igor Dodon, urmat de primarul de Bălți Renato Usatîi și liderul PPDA Andrei Năstase – cu 5%.

14,6% din respondenți consider candidature lui Igor Dodon cea mai potrivită pentru funcția de Președinte a Moldovei. Acesta este urmat de Maia Sandu cu 8,6% și Andrei Năstase – 5,6%. În topul preferințelor moldovenilor pentru funcția de președinte mai figurează Vladimir Voronin, Marian Lupu, Pavel Filip, Iurie Leancă, Vlad Plahotniuc.

Sondajul a fost realizat de IMAS în parteneriat cu portalul Deschide.MD şi Conflict Prevention and Early Warning Center. Cercetările pe tern au avut loc în perioada 25 iulie – 09 august pe un eşantion de 1144 de persoane