Aproape 6.200 de cazuri de infracţiuni motivate de ură au fost raportate în Marea Britanie în ultima lună, după referendumul din data de 23 iunie, au comunicat autorităţile britanice, potrivit agenţiei de ştiri Reuters.

Hărţuirea, agresiunea şi alte tipuri de acte violente, cum ar fi proferarea de insulte verbale au fost cele mai frecvente tipuri de infracţiuni motivate de ură, iar musulmanii şi persoanele din Europa de Est au fost cel mai des vizate de aceste atacuri.

„Cei care răspândesc ură trimit mesajul că este în regulă să abuzezi sau agresezi alte persoane din cauza naţionalităţii, etniei sau religiei,” a declarat ministrul de Interne, Amber Rudd, într-un comunicat emis înainte de publicarea “Planului de Acţiune împotriva infracţiunilor motivate de ură”.

„Ura nu îşi are locul într-o Mare Britanie a secolului 21 care funcţionează pentru toată lumea,” a adăugat Rudd.

Rudd ar urma să anunţe planul autorităţile de a revizui modul în care forţele de ordine înţeleg şi răspund la infracţiunile motivate de ură.

Guvernul ar urma să aloce 3,14 milioane de dolari pentru a întări măsurile de securitate în cazul lăcaşurilor de cult, în contextul temerilor că aceste locuri ar putea fi vizate de atacuri motivate de ură.