Numărul utilizatorilor de telefonie mobilă a crescut în 2017  cu 0,7 la sută și s-a ridicat la 4,5 milioane, iar rata de penetrarea a ajuns la 125,6 la sută, potrivit datelor Agenției Naționale pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației (ANRCETI).

Cu toate acestea, volumul total al vânzărilor de servicii de telefonie mobilă a scăzut cu 3 la sută și a alcătuit peste 3 miliarde 337 de milioane de lei. Venitul mediu lunar per utilizator pe care l-au înregistrat operatorii de telefonie mobilă de asemenea a scăzut cu aproape 6 la sută, fiind de 62,3 lei, notează sursa citată de Radio Chișinău.

De asemenea, a scăzut nesemnificativ traficul mediu lunar per utilizator, cu 2 la sută, până la 221 minute (trei ore 41 minute). Durata medie a unui apel a fost de 1,7 minute.

Potrivit datelor ANRCETI, compania Orange Moldova are cea mai mare cotă de piață, de 64,7%, urmată de compania Moldcell, cu 30,5 la sută și de Moldtelecom – cu 4,8 la sută dintre utilizatorii de telefonie mobilă.