Răsturnare de situație! Steve Jobs, fondatorul Apple, este acuzat că ar fi furat designul pentru iPhone de la un oarecare Thomas Ross, un american care locuieşte în Florida. Acesta din urmă a dat în judecată Apple pentru 10 miliarde de dolari, precum şi pentru drepturi de autor pe toate viitoarele vânzări ale Apple, potrivit The Telegraph, citat de businessmagazin.ro.

Publicaţia britanică a obţinut o copie a documentelor procesului în care se arată că reclamantul, Thomas Ross, a făcut designul unui dispozitiv similar iPhone în 1992, iar acesta a fost în mod repetat „exploatat de dispozitivele iPhone, iPod, ş.a., ale Apple”.

Ross susţine că a aplicat pentru obţinerea unui patent al dispozitivului de citit în 1992 şi a oferit imagini ale desenelor ce au susţinut formularele completate pentru obţinerea patentului în proces. Desenele arată un dispozitiv în formă rectangulară şi un ecran mare, ce ar putea suporta dispozitive suplimentare, precum speakere şi microfoane, etc. Problema este că desenele lui Ross includ mai multe caracteristici pe care iPhone nu le-a avut niciodată, printre care şi o tastatură fizică poziţionată sub display.

Totodată, Ross nu deţine patentul pentru tehnologia sa: deşi a aplicat pentru obţinerea acestuia în 1992, nu şi-a plătit taxele asociate obţinerii patentului. Dar asta nu l-a oprit pe Ross. El a adăugat relatărilor din procesul în care a acuzat Apple că această companie i-a cauzat „un prejudiciu mare şi ireparabil, care nu poate fi compensat integral sau măsurat în bani”.