Biroul de legătură NATO la Chişinău va fi inaugurat la începutul lunii decembrie. Anunţul a fost făcut de către secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, în cadrul unei conferinţe de presă, susţinută în comun cu premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, după întâlnirea bilaterală de la Bruxelles.

„La începutul lunii viitoare, secretarul general adjunct al NATO, Rose Gottemoeller, va inaugura Biroul de legătură NATO la Chișinău. Biroul este deschis la cererea Guvernului Republicii Moldova și este similar cu birourile noastre din Moscova, Kiev și Tbilisi. Biroul va avea doar angajați civili și va ajuta la susținerea dialogului și cooperării dintre NATO și Republica Moldova. Salutăm progresul reformelor pe care le-ați făcut până acum și încurajăm Guvernul să continue reformele democratice. NATO susține o Moldovă stabilă, securizată și neutră”, a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, citat de trm.md.

„Va contribui la valorificarea plenară a potențialului de cooperare cu Alianța, inclusiv în lansarea noilor proiecte cu suportul NATO cum ar fi, de exemplu, combaterea amenințărilor cibernetice, sporirea rezilienței și pregătirii pentru situații de urgență civile. Totodată, Oficiul de Legătură NATO va informa cetăţenii despre beneficiile cooperării cu Blocul Nord-Atlantic”, a spus Pavel Filip.