În Republica Moldova va fi organizat primul festival dedicat studenţilor, „Student Fest”. Obiectivul acestuia este să implice tinerii în diferite activităţi creative culturale şi de dezvoltare personală. Festivalul va avea loc pe 23 septembrie 2016, în campusul academic al Academiei de Studii Economice.

Unul dintre coordonatorii evenimentului, Mihaela Grumeza, spune că au fost invitaţi studenţi de la toate universităţile din Moldova, aproximativ 15.000 de tineri. Evenimentul va fi divizat în mai multe zone: zona de conferinţă, unde vor fi prezentate discursuri ale celor mai activi tineri din ţară, zona de oportunităţi, târg de ONG-uri şi oportunităţi de angajare pentru studenţi.

De asemenea va exista zona creativă, în care va fi prezentată expoziţia de fotografii: ,,Studenţia văzută prin obiectivul aparatului de fotografiat”, zona de odihnă şi scena, unde vor evolua tineri DJ de renume naţional, dar şi persoane notorii care sunt recunoscute în Moldova.

„Va fi şi o zonă în care vor vorbi diverse persoane notorii din ţară, care au absolvit universităţile din Moldova. Vor vorbi despre experienţa lor şi modul în care au ajuns cunoscuţi la ei acasă”, a adăugat Grumeza.

va fi organizat anual, iar gazda evenimentului va fi desemnată prin rotaţie, astfel ca fiecare instituţie de învăţământ să aibă ocazia să-l găzduiască.