Toate taberele de odihnă din oraș și cele din afara capitalei au fost verificate de specialişti din toate structurile municipale şi sunt gata să primească copiii, comunică MOLDPRES.

Anunțul a fost făcut luni, 10 iunie, de către șeful Direcției generale educație, cultură, tineret și sport a Primăriei Chișinău, Rodica Guțu, în ședința serviciilor primăriei.

Potrivit sursei citate,  din data de 3 iunie și-au început activitatea 20 de tabere cu sejur de zi, unde timp de 15 zile se vor odihni 1730 de copii. Costul biletului este de 1550 lei, din care părinții vor achita doar 310 lei sau 20% din cost. Totodată, 356 de elevi vor beneficia de sejururi gratuite în tabere.

Elevii din Gimnaziul-internat nr. 3 se vor odihni toată vara, tradițional, în taberele ”Cireșarii” și ”Alunelul”. În taberele din afara capitalei, aflate la balanța Direcției generale educație, tineret și sport, ”Poienița Veselă”, ”Alunelul” și ”Cireșarii” se vor odihni 6000 de elevi. Activitatea acestor instituții va începe în prima decadă a lunii iunie.

Taberele arendate din afara orașului își vor începe activitatea conform graficului stabilit de administrație și vor primi 4385 de elevi. În taberele cu profil sportiv se planifică odihna a 3470 de minori.

Conform sursei citate, circa 15 665 de elevi din municipiul Chișinău se vor odihni în vara curentă în taberele de odihnă din oraș și în cele din afara capitalei. În acest scop municipalitatea a alocat 30 milioane de lei.