Mii de tineri au participat la Târgul de Cariere, care se desfășoară în aceste zile la Palatul Național ”Nicolae Sulac” din Chișinău.

La eveniment sunt prezente peste 40 de companii din Moldova și România, dar și reprezentanțe ale unor companii din alte țări europene.

Un nou târg de cariere, deschis zilele acestea la Chișinău, a reunit mii de tineri studenți sau absolvenți dornici să își găsească un loc de muncă.  Evenimentul adună un număr record de companii cu o ofertă de peste o mie de locuri de muncă, după cum a declarat pentru Radio Chișinău, managerul de proiect, Eugen Gârlă.

”De ce am pornit acest proiect acum zece ediții, pentru că am vrut să creez o platformă de comunicare directă. Eu cred că dacă există o conversație, există șansă și mi-aș dori foarte mult tinerii să vină să vorbească direct cu angajatorii. Nu ce spun profesorii sau părinții. Al doilea obiectiv este ca tinerii să își găsească un loc de muncă”, a mărturisit Eugen Gârlă.

Cele mai multe oferte sunt în domenii precum inginerie, it sau tehnologie digitală, fiind însă prezente și bănci, companii de audit și imobiliare.

Tinerii au posibilitatea de a interacționa direct cu reprezentanții companiilor angajatoare pentru a afla care sunt oportunitățile de pe piața forței de muncă, programele de instruire sau de voluntariat disponibile.