Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Ţuţora au depistat două persoane în timp ce treceau peste apa înghețată a râului Prut, cu ajutorul unor sfori, 2.000 pachete cu ţigări de contrabandă.

Pe 7 februarie, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Ţuţora, judetul Iaşi, au desfăşurat o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu produse accizabile.

Astfel, în jurul orei 02.30, poliţiştii de frontieră români au observat, pe direcţia localităţii de frontieră Măcărești, două persoane care se îndreptau spre malul românesc al râului Prut. Acestea încercau să treacă peste apa înghețată a râului Prut, cu ajutorul unor sfori, două colete voluminoase.

Cele două persoane sunt cetăţenii români, în vârstă 24 și 18 ani, domiciliaţi pe raza judeţului Iaşi. Persoanele descoperite la malul râului Prut au declarat că țigările aparțin unui cetățean moldovean, iar ei urmau să le treacă ilegal de pe un mal pe celălalt al râului, în schimbul sumei de 1.000 lei.

Coletele conțineau 2.000 pachete ţigări de diferite mărci, în valoare de aproximativ 22.548 lei și au fost ridicate în vederea confiscării. În cauză polițiștii de frontieră au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.