În cazul în care vrei să emigrezi împreună cu familia trebuie să analizezi serviciile oferite de acea țară, pentru cei veniți din afară. Vezi în continuare topul celor mai bune 15 țări care oferă servicii favorabile famiilor emigrante.

Un studiu realizat de InterNations a analizat 43 de aspecte diferite ale vieții în străinătate pe o scară de la 1 la 7. Unul dintre aceste aspecte este calitatea vieții și este analizat în 45 de țări.

Emigranții au evaluat atât îngrijirea și educarea copiilor, cât și sănătatea și siguranța lor. Potrivit Business Insider, fiecare țară a trebuit să aiba cel puțin 31 de respondenți care îți cresc copii în străinătate.

15. Africa de Sud

Este una dintre cele mai bune țări din lume pentru activitățile din timpul liber disponibile copiilor, însă nu are un punctaj mare când se vorbește despre bunăstarea familiei.
14. Luxemburg
Nu a avut un punctaj foarte bun pentru disponibilitatea îngrijirii și educației copilului, dar a fost una dintre cele mai bune țări pentru bunăstarea familiei și siguranța acesteia.
13. Olanda
Anul acesta se ridică în acest top după ce a marcat un punctaj solid pentru disponibilitatea îngrijirii copiilor și calitatea educației.
12. Polonia
Aceasta țară se afla pe locul 12 datorită costurilor accesibile de îngrijire și calitatea educașiei copiilor.
11. Franța
Posibilitatea de a vorbi limba locală este, de asemenea, un factor major pentru părinții emigranți. Studiul arată că 36% din copiii acestora vorbesc limba locală, iar în Franța 60% dintre părinți spun că ai lor copii vorbesc excelent limba franceză.
10. Germania
Această țară ofera disponibilitate la educație de înaltă calitate, însă majoritatea emigranților preferă să își trimită copiii să învețe la școlile internaționale, decât la școli “naționale”, cum ar fi “Deutsche Schule”. Doar 7 % din părinții emigranti optează pentru o scoală “națională”.
9. Belgia
Belgia și-a recâștigat poziția pe care a avut-o în 2014 în acest clasament, datorită îmbunătățirii disponibilității la îngrijirea și educația copiilor.
8. Taiwan
Țara asiatică s-a clasat pe această poziție pentru siguranța pe care o oferă și atitudinea prietenoasă față de familiile cu copii.
7. Australia
Această țară a marcat cel mai mare punctaj pentru activitățile din timpul liber oferite copiilor.
6. Norvegia
Acest stat și-a îmbunătățit radical în ultima perioadă serviciile destinate familiilor emigrante.
5. Suedia
Potrivit acestui studiu, Suedia a scăzut în acest top de la locul 3 la al 5-lea, din cauza crizei continue în sistemul de învățământ.
4. Austria
A luat primul loc anul trecut în acest top și acum se poziționează pe locul 4. Austria a înregistrat un rezultat mai slab pentru bunăstarea familiei și calitatea educației, iar în ceea ce privește atitudinea prietenoasă față de o familie de emigranți ocupă locul 43 din 45.
3. Israel
81% dintre parinții emigranți sunt multumiți de serviciile de îngrijire a copiilor oferite de Israel și 84% dintre părinți sunt mulțumiți și de opțiunile de învățământ disponibile.
2. Republica Cehă
Tara a urcat în acest clasament de la locul 14 la cel de-al 2-lea. Are un punctaj mare datorită accesului la educație și ar fi ocupat primul loc dacă și sistemul de învățământ avea o calitate mai bună.
1. Finlanda
Finlanda este pe primul loc pentru că niciun părinte emigrant nu a avut de spus nimic negativ despre sănătatea, siguranța sau bunăstarea copiilor. 70% din emigranți au declarat că este excelentă calitatea educației în aceeastă țară.