Mai mulți lideri politici din țara noastră dețin ceasuri de lux, prețul cărora se ridică la câteva zeci sau chiar sute de mii de euro. Aceștia merg la întrevedere cu alegătorii, purtând pe mână o bijuterie care costă mai mult, decât toată averea unui simplu cetățean din Republica Moldova. Redacția noastră a studiat averile politicienilor, care stau în fruntea partidelor din țara noastră și a făcut un top a celor mai scumpe colecții de ceasuri de lux, transmite Politics.MD, citat de 24h.md.

Pe primul loc se află primarul de Bălți Renato Usatîi. Liderul formațiunii politice “Partidul Nostru” a declarat trei ceasuri de lux marca Breguet, prețul cărora ajunge la 250 de mii de euro, echivalentul a cinci milioane de lei. Cel mai scump ceas pe care l-a declarat Usatîi costă 150 mii euro și l-ar fi primit prin donație. Celelalte două bijuterii costă 30 și 70 de mii de euro. Primarul de Bălți declară că le-a cumpărat chiar el.

Pe locul doi s-a clasat liderul grupului parlamentar Pro Moldova, Andrian Candu. Deputatul a indicat că are patru ceasuri scumpe, pe care le-a primit cadou, iar valoarea totală fiind de 28 200 dolari SUA, echivalentul a aproape 500 de mii de lei. Este vorba despre un ceas de mână, bărbătesc – Mont Blanc, care ar costa 5800 de dolari. Cel de-al doilea ceas, Corum – 3400 dolari. Finul lui Vlad Plahotniuc mai deține și două ceasuri Zenith, unul de 8000 de dolari, iar altul de 11000 de dolari.

Președintele fracțiunii PDM în Parlament, Dumitru Diacov, a declarat că are un ceas de mână „Vacheron Constantin”, pe care l-ar fi primit cadou. Deputatul democrat nu a indicat prețul ceasului. Potrivit site-ului de profil, un ceas marca „Vacheron Constantin” costă între 160 de mii de lei și două milioane de lei. Și președintele democraților, Pavel Filip, a declarat două ceasuri de lux, care le-a primit cadou. Unul în anul 2006, iar altul în 2011. Filip nu a indicat producătorul și prețul ceasurilor.

Liderul PP ȘOR, Ilan Șor, declară un ceas ROLEX, pe care l-a primit cadou și care ar costa 10 000 de euro, echivalentul a 200 de mii de lei. Secretarul fracțiunii ȘOR din Parlament, deputatul Marina Tauber, de asemenea a declarat un ceas  ROLEX pe care l-a primit cadou, și o pereche de cercei Van Cleef. Tauber nu a indicat prețul bijuteriilor.