Două persoane au decedat intoxicate cu monoxid de carbon. Tragedia a avut loc ieri 23 octombrie în localitatea Miciurin, raionul Drochia.

O femeie  în vîrstă de 46 de ani și un bărbat în vărstă de 24 de ani au fost găsiți fără suflare în propria locuință. Mama și feciorul au fost depistați de un alt fiu, după ce ambii nu dădeau semne de viață. La fața locului pentru investigarea situației au intervenit angajații organelor de drept și specialiști din cadrul Serviciului Situații Excepționale.

Primele cercetări au arătat că oamenii, cel mai probabil au murit întoxicați cu monoxid de carbon, emanat de la o sobă ce încălzea locuința. Toate circumstanțele și cauza producerii tragediei urmează a fi elucidate de organele de drept.

Serviciul Protecției Civileși Situațiilor Excepționale atenționează populația despre respectarea regulilor de utilizare a sobelor și aparatelor electrice de încălzit. Pompierii recomandă să fie utilizate doar sursele de încălzire verificate, iar în cazul defecțiunilor să fie reparate pînă la exploatarea acestora în sezonul de încălzire.