Un vânător în vârstă de 48 de ani, din satul Chişcăreni, raionul Sângerei, şi-a pierdut viaţa, în această dimineaţă, după ce a fost împuşcat, din neglijenţă, la vânătoare. Pe acest caz a fost pornită o cauză penală pe faptul lipsirii de viaţă din imprudenţă, fiind reţinut un bărbat în vârstă de 57 de ani. Informaţia a fost comunicată în cadrul unui briefing de presă, de către şefului Direcţiei Generale Securitate Publică a Inspectoratul General al Poliţiei (IGP), Marin Maxian.
Cazul a avut loc în raionul Sângerei, în extravilanul localității Nicolaevca, la o partidă de vânătoare la care au participat patru vânători. Poliția a stabilit că incidentul a avut loc la ora 10:25.

„În momentul când vânătorii se îndreptau spre unitatea de transport pentru a se deplasa spre domiciliu, o persoană era deja urcată în automobil, iar un alt vânător urma să urce. Din neatenție, cureaua armei de vânătoare s-a agățat de o piesă a automobilului, fiind smulsă din mână, iar la lovirea de pământ s-a produs tragerea, fiind rănit vânătorul din interiorul automobilului în fesa stângă”, a explicat Marin Maxian, citat de trm.md.

Victima a fost preluată de serviciului medical, însă la scurt timp s-a stins din viață. „Din analiza preventivă, fără o expertiză tehnică definitivată, se confirmă faptul că focul nu s-a tras de la o distanță mare, ci de la o distanță apropiată, prin felul cum s-a produs plaga. Însă detaliile de constatare a expertizei judiciare vor confirma sau infirma această ipoteză”, a mai adăugat șeful Direcției Generale Securitate Publică a IGP, Marin Maxian.

Potrivit lui, toți cei patru vânătorii dețineau actele legal de port armă, dar și fișele de recoltare care le permiteau vânătoarea.