Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a declarat joi seară, într-o emisiune televizată, că problema Islamului în Europa trebuie tranșată cu fermitate, apreciind că „este o greșeală uriașă” să aperi democrația sacrificând „liniștea propriilor popoare”.

Potrivit lui Traian Băsescu, Angela Merkel „a greșit și face în continuare o greșeală din dorința de a fi consecventă politic” în ceea ce privește imigranții, în condițiile în care realitatea dovedește că „soluția culturală” de integrare a musulmanilor „a fost un eșec”.

El a mai spus că și românii sunt expuși posibilelor atentate, referindu-se atât la cei care trăiesc în Europa, cât și în țară. „Eu cred că mai devreme sau mai târziu vor apărea acte de terorism și în România. Ideea că la noi nu există risc terorist e falsă”, a spus Traian Băsescu.

De asemenea, fostul șef al statului român a menționat că, deși mulți îl vor judeca pentru ideea sa, dacă ar fi în locul Angelei Merkel sau a lui Francois Holland, ar recurge la măsuri care să afecteze familiile teroriștilor, astfel încât să-i descurajeze pe potențialii atacatori.

„Ce aș face în locul lui Merkel și Hollande, la orice atac terorist vă expulzăm familiile, vă confiscăm averile, toată familia pleacă de unde a venit. Nu mai avem altă soluție, soluția culturală a fost un mare eșec. Rudele până la gradul trei să fie expulzate în 24 de ore, nu din răzbunare, ci pentru a reduce numărul celor care fac atentate și să-i faci să se gândească la familiile lor”, a spus Traian Băsescu.