Obiectivul național al regiunii separatiste Transnistria este unirea cu Rusia. Declarația aparține așa-numitului speaker al Sovietului Suprem de la Tiraspol, Vadim Krasnoselsky.

Referindu-se la activitatea trupelor ruse staționate pe teritoriul regiunii separatiste, Krasnoselsky a declarat că obiectivul național al Transnistriei este cel de a fi alături de Rusia, cu care au istorie, cultură și limbă comună.

„Succesul misiunii de menținere a păcii din partea Rusiei este determinat de faptul că avem cultură, istorie și limbă comună. Dacă excludem Rusia din acest format, conflictul ar putea genera în lupte”, a spus așa-numitul oficial în cadrul unui interviu pentru presa transnistreană.

Oficialul a mai adăugat că soldații ruși asigură pacea și liniștea pe teritoriul Transnistriei.

Amintim că, anterior, și așa-zisul lider de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk, spunea că își dorește ca Federația Rusă să devină o țară reunificată, după modelul URSS, în componența căreia ar urma să se afle și Transnistria.

De menționat este că, conform unui sondaj realizat de „Levada Center”, acum un an, 46% dintre ruși își doresc ca Transnistria să fie alipită la Federația Rusă.