Trei copii fără adăpost, care stau în clădirea părăsită a Hotelului Naţional, au fost internați la Institutul Mamei şi Copilului după, ce au inhalat vapori de clei. Anunțul a fost făcut în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor primăriei Chișinău de șeful direcției Sănătate, Mihai Moldovanu, scrie independent.md

Potrivit acestuia, copii se află în stare gravă, însă în afara unui pericol iminent.

„Săptămâna trecută a fost înregistrată o situație ieșită din comun la fostul Hotel Național. Trei copii care trăiesc acolo au fost transportați la spital, fiind intoxicați cu substanțe necunoscute. Se presupune că această substanță este clei. Copiii sunt în stare gravă, dar în afara oricărui pericol”, a declarat Moldovanu.

În context, acesta a solicitat direcțiilor Primăriei să investigheze cazul, pentru a vedea care este situația copiilor care trăiesc în clădirea părăsită a Hotelului.

„De mai multe ori presa a relatat că acolo trăiesc zeci de copii. Solicit o anchetă pentru a vedea cine sunt acești copii și dacă au părinți. De ce stau acolo și cu ce se ocupă”, a mai spus șeful direcției Sănătate, Mihai Moldovanu.