Un bărbat a împușcat mortal vineri seară trei persoane și a rănit alte două într-un centru comercial din statul Washington, în nord-vestul SUA, iar apoi a reușit să fugă, a anunțat poliția, care a declanșat o căutare generală a suspectului, relatează AFP și DPA.

Atacul a avut loc vineri în jurul orei 19.00 (sâmbătă, 01.00 GMT) la Cascade Mall din Burlington, statul Washington, la aproximativ 65 de mile nord de Seattle, a scris pe Twitter purtătorul de cuvânt al poliției statale Washington, Mark Francis. El a precizat că poliția crede că este vorba de un singur atacator.

Suspectul este ‘un bărbat hispanic îmbrăcat în gri’, a adăugat el. În imaginile filmate de camerele de supraveghere și care au fost difuzate de poliție suspectul apare înarmat cu o pușcă.Acest a fost văzut ultima dată deplasându-se spre autostrada care trece prin apropierea centrului comercial din Burlington, oraș care se află între Seattle și frontiera canadiană.

Purtătorul de cuvânt a declarat presei că trei femei au fost ucise în atac și doi bărbați răniți, dintre care unul se află în stare critică. Inițial poliția a anunțat un bilanț de patru morți al atacului armat. Bărbatul rănit grav a fost transportat cu elicopterul la spital dar ‘cel mai probabil va muri’, a spus purtătorul de cuvânt într-o conferință de presă.

Purtătorul de cuvânt a precizat că atacatorul este în prezent căutat de poliție, care a difuzat o fotografie cu salvatorii de la fața locului.

“Serviciile de urgență intrând în mall sub escorta poliției” după ce a avut loc incidentul, pentru a-i îngriji pe răniți, a postat Mark Francis pe Twitter.Rick Johnson, un agent al poliției statale, a declarat pentru CNN că atacul armat a avut loc cu puțin timp înainte de ora locală 19.00 (01.00 GMT sâmbătă).

Potrivit martorilor intervievați de canalul KOMO News atacatorul a pătruns într-un magazin Macy’s, unde a deschis focul.

“Martorii sunt audiați, iar apoi vom decide ce vom face în continuare”, a spus Rick Johnson, care a cerut locuitorilor “să rămână acasă și să informeze autoritățile asupra a tot ce li se va părea suspect”.

Un spital local a precizat că a primit un rănit după atacul armat din Cascade Mall, a relatat un post local asociat CBS. De asemenea, participanții la un meci de fotbal american de la un liceu din vecinătate au fost evacuați.NBC News relatează, citând poliția din statul Washington, că nu există indicii că atacul armat din Burlington ar fi unul terorist.

“Tragedia a lovit în Washington astăzi. Inimile noastre sunt alături de cei din Burlington”, a postat pe Twitter guvernatorul Jay Inslee.