Trei ambasadori noi au fost acreditaţi în Republica Moldova. Evenimentul a avut loc ieri, 30 ianuarie, în cadrul unei ceremonii oficiale la Reşedinţa de Stat.
Potrivit Președinției, este vorba despre ambasadorul Republicii Populare Mongolia în Republica Moldova, Batsaikhan Dashjamts, cu reședința la Sofia; ambasadorul Noii Zeelande în Republica Moldova, Gregory Michael Andrews, cu sediul la Bruxelles și ambasadorul Republicii Islamice Pakistan în Republica Moldova, Safdar Hayat, cu sediul la București, scrie trm.md.

„Astăzi, în cadrul unei ceremonii oficiale la Reședința de Stat, am primit scrisorile de acreditare din partea a trei ambasadori agreați. În cursul discuțiilor am urat fiecărui ambasador bun-venit și succes în îndeplinirea mandatelor, reiterând importanța intensificării relațiilor politice bilaterale și de consolidare a raporturilor economice cu statele pe care le reprezintă diplomații”, se arată într-un mesaj postat de către președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, pe o rețea de socializare.

Totodată, șeful statului și-a exprimat speranța că acreditarea noilor ambasadori în Republica Moldova va impulsiona valorificarea potențialului de cooperare existent în beneficiul popoarelor noastre.