Trei tineri cu vîrste de 21,22 și respectiv 25 de ani, domiciliați în municipiul Bălți, sunt cercetați penal pentru tîlhărie. Unul dintre ei, care este și organizatorul infracțiunii se află în detenție în Penetenciarul din Lipcani, condamnat pentru jaf, tîlhărie și furt.

Ceilalți doi suspecți aflați în libertate au fost reținuți în urma plîngerii parvenite din partea unei femei de 20 de ani, domiciliată în localitatea Slobozia Măgura, raionul Sîngerei. Aceasta, a declarat poliției că două persoane cu fața acoperită au pătruns în casă prin deteriorarea uşii de la intrare şi a ferestrei, amenințînd-o cu un obiect asemănător cu pistol. Ulterior, imobilizîndu-i picioarele cu scoci i-au sustras verigheta de pe deget și telefonul mobil.

Ulterior, suspecţii au plecat de la faţa locului într-o direcţie necunoscută, prin spatele casei.

În urma documentării efectuate de ofițerii Inspectoratului național de investigații în comun cu  IP Sîngerei, Direcția Generală Urmărire Penală, și Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, la 1 decembrie, curent, suspecții au fost identificați și reținuți, fiind escortați la Inspectoratul de poliție pentru audieri, aceștia, recunoscîndu-și vina.

Ca urmare a perchezițiilor efectuate la domiciliile suspecților și la Penetenciarul unde este deținut cel de-al treilea suspect, au fost ridicate bunurile sustrase dar și telefoanele mobile.

La moment, doi dintre suspecți au primit mandat de arest pe un termen de 30 de zile, iar deținutul va fi pedepsit pentru organizarea infracțiunii.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. 188 alin. 2 Cod Penal al RM. Conform legislației în vigoare persoanele culpabile de tîlhărie se pedepsesc cu închisoare de la 8 la 10 ani.

Actualmente se întreprind acțiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigații în vederea întăririi bazei probatorii, precum și a stabilirii tuturor membrilor activi ai grupării criminale, totodată, se întreprind măsuri în vederea stabilirii apartenenței acestora la comiterea altor infracțiuni, înregistrate pe teritoriul Republicii Moldova.