Circa 600 de milioane de lei au fost încasaţi la bugetul de stat de către Serviciul Vamal în perioada 18 – 24 decembrie, în total în această perioadă fiind perfectate circa 12 mii de declaraţii vamale.

Potrivit Serviciului Vamal, în perioada de referință au fost relevate 74 de tentative de încălcare a legislației vamale. Totodată, în perioada vizată au fost înregistrate 49 de cazuri contravenționale şi aplicate amenzi în sumă de circa 260 de mii de lei, scrie trm.md.

În perioada de referință, fluxul unităților de transport a constituit puțin peste 81 de mii de traversări. Cele mai mari valori de trafic au fost semnalate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 15 793 și respectiv 13 333 traversări.

În vederea evitării unor eventuale blocaje în punctele de trecere cu cele mai mari valori de trafic, Serviciul Vamal recomandă participanților la traficul transfrontalier să opteze pentru tranzitarea tuturor posturilor vamale existente. Harta interactivă a punctelor de trecere, dar și fluxul unităților de transport în regim online pot fi vizualizate pe pagina web a Serviciului Vamal.