Sesiunea de toamnă a Parlamentului se va încheia pe data de 22 decembrie 2017. Decizia a fost luată în cadrul ședinței de astăzi a Biroului permanent, care va propune plenului Parlamentului hotărârea pentru aprobare, a relatat Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

Tot astăzi, Biroul permanent a aprobat ordinea de zi a ședințelor plenare ale Parlamentului pentru perioada 15-22 decembrie 2017.

”Agenda Parlamentului va fi încărcată. Peste 50 de acte normative se regăsesc pe ordinea de zi a ședințelor plenare ale Parlamentului, inclusiv legea bugetului pe anul viitor, documentele agreate cu FMI și UE, proiecte ce ține de reforma justiției, a domeniilor energetic și financiar-bancar”, a menționat Președintele Parlamentului Andrian Candu, citat de Moldpres.

Mâine, deputații vor discuta în lectura a doua proiectele legii bugetului de stat și a bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2018, proiectul legii fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală pe anul viitor, politica bugetar-fiscală și vamală. Tot în ședința de mâine, Parlamentul urmează să aprobe un șir de modificări și completări la legislația financiară, precum și mai multe numiri în funcție. Parlamentul urmează să ratifice Acordul de împrumut dintre Republica Moldova și UE privind asistența macrofinanciară pentru Republica Moldova și a Memorandumului de înțelegere ca parte integrantă a acestui Acord.

Săptămâna viitoare, în ultimele ședințe din sesiunea de toamnă, deputații vor discuta în lectură finală proiectul Programului ”Prima casă”, proiectul Codului aerian al Republicii Moldova, cu privire la Serviciul Vamal, proiectul privind exercitarea unor activități necalificate cu caracter ocazional desfășurate de zilieri. Totodată, pe ordinea de zi mai figurează proiectul de lege cu privire la sistemul administrației penitenciare și Concepția securității informaționale a Republicii Moldova.