Pe 19 noiembrie, la Telenești s-a desfășurat ediția III a Turneului republican de lupte libere, în memoria pompierilor căzuți la datorie, în incendiul din orașul Telenești, în noiembrie 2014.

La campionat au participat 11 echipe sportivi, cu vîrste între 12-16 ani din mai multe raioane ale țări, printre care  Telenesti, Ungheni, Căușeni, Soroca, Chișinău, Orhei și Hîncești. În final, echipele cîștigătoare au fost cele din raionul Telenești cu locul I, echipa Speranța Chișinău cu locul II, locul III fiind ocupat de către echipa din raionul Orhei. Scopul acestui turneu este comemorarea celor doi pompieri căzuți la datorie, dar și încurajarea practicării sportului în rîndul tinerilor.

Evenimentul a fost organizat de către Administrația publică locală Telenești, Asociația sportivă din Moldova și Secția Situații Excepționale Telenești. Tot ieri, colegii-salvatori au fost depus flori la mormintele pompierilor, în orașul Telenești, în satul Verejeni, dar și la placa comemorativă a eroilor Gheorghe Șova și Nicolae Popa.