Activitatea miniștrilor va fi supusă unei evaluări până la mijlocul lunii decembrie, iar cei care nu dau dovadă că iau în serios problemele cetățenilor – vor demisiona.

Mai exact, președintele Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vlad Plahotniuc, a anunțat în ședința săptămânală a formațiunii că a stabilit, împreună cu premierul Pavel Filip ca evaluarea să fie încheiată până în data de 19 decembrie. Declarația a fost făcută de către purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gămurari, la briefingul susținut după ședința partidului.

Acesta a precizat că pentru mijlocul lunii decembrie se preconizează și o remaniere a Guvernului. ”Criteriul de bază al acestei evaluări este modul în care fiecare reprezentant PDM sau delegat de partid în instituțiile statului a reușit sa își sincronizeze agenda de lucru cu problemele semnalate de cetățeni și gradul de rezolvare a acestor probleme”, a explicat Vitalie Gămurari. Un alt subiect discutat în ședință a fost legat de modul în care instituțiile statului sunt pregătite pentru sezonul rece, pentru eventuale situații de urgență care ar putea apărea.

 „S-a solicitat ca șefii de instituții sa aibă o abordare cât mai responsabila în administrarea acestei perioade, așa încât cetățenii să aibă cât mai puțin de suferit de pe urma unor eventuale situații provocate de iarna grea care se anunță”, a mai spus Vitalie Gămurari.