Perioada de depunere a cererilor pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă în susținerea candidaților la funcția de șef al statului se încheie astăzi.

Preşedintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), Alina Russu, a declarat anterior că „grupurile de iniţiativă înregistrate urmează să colecteze semnăturile a minimum 15 mii de alegători din cel puțin jumătate din numărul unităților administrativ-teritoriale de nivelul doi ale R. Moldova (cel puțin 18). Acestea vor fi prezentate la CEC, pînă la 29 septembrie curent”, a menţionat Russu.

De la începutul perioadei electorale, CEC a înregistrat 16 grupuri de iniţiativă pentru colectarea semnăturilor în susţinerea candidaţilor înaintaţi la funcţia de Preşedinte al ţării. Printre aceștia se numără Marian Lupu – PDM, Mihai Ghimpu – PL, Igor Dodon – PSRM, Iurie Leancă – PPEM, Andrei Năstase – Partidul Platforma Demnitate și Adevăr, Maia Sandu – Partidul Acțiune și Solidaritate și Dmitri Ciubașenco – Partidul Nostru.

Totodată, candidatul PDM Marian Lupu şi candidatul PL Mihai Ghimpu au prezentat deja la CEC listele de subscripție cu semnăturile colectate în susținerea lor.

În acest an, urmează să aibă loc alegerile prezidenţiale directe, care se vor desfășura la 30 octombrie.