Şeful serviciului resurse umane al Penitenciarului nr. 17 din Rezina şi şeful unui sector de poliţie din acelaşi oraş au fost reţinuţi de către ofiţerii Centrului Naţional Anticorupţie (CNA). Aceștia sunt bănuiţi de corupere pasivă, transmite 24h.MD, cu referire la un comunicat de presă al CNA.

Potrivit denunțătorului, suspecții ar fi extorcat și primit o mie de euro pentru angajarea unei persoane în funcția de gardian-supraveghetor în cadrul Penitenciarului nr. 17, se spune în comunicat.

Suspecții au fost reținuți în flagrant, iar în rezultatul perchezițiilor, banii transmiși sub controlul CNA au fost depistați la domiciliul angajatului penitenciarului și în mașina personală a omului legii.

Cei doi au fost recunoscuți în calitate de bănuiți și reținuți pentru 72 de ore, în prezent aflându-se în izolatorul de urmărire penală al CNA.

Pe marginea acestui caz a fost pornită o cauză penală. Dacă vor fi găsiți vinovați, ei riscă o pedeapsă cu închisoare de la cinci la zece ani, cu amendă în mărime de la 6000 la 8000 de unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la șapte la zece ani.