Un autocar ce transporta 75 de turiști cehi, printre care se aflau și copii dintr-un grup școlar, a fost atacat sâmbătă pe o autostradă din Franța cu focuri de armă de origine necunoscută, transmite Agerpres.

Șase pasageri au fost răniți de cioburile geamurilor sparte, o femeie fiind grav rănită la ochi, a precizat un procuror francez.

Atacul a avut loc sâmbătă seara în jurul orei locale 22:30, la circa 130 de kilometri sud de orașul Lyon. Autocarul venea din Spania și se îndrepta către Republica Cehă.

“Primul tir a vizat parbrizul, iar cel de-al doilea a spart luneta (geamul din spate) câteva secunde mai târziu”, explică procurorul.

Conform primelor elemente ale anchetei, atacatorul a folosit o armă de vânătoare. “Nu avem elemente care să ne facă să credem că acest autocar a fost o țintă special aleasă” sau că s-a aflat într-un pericol mai mare decât alte vehicule care circulau pe acolo, a mai spus magistratul citat, în opinia căruia este vorba despre un act izolat.

După ce au fost preluați de echipele de salvare, pasagerii care nu au avut nevoie de îngrijiri medicale și-au continuat călătoria către țara lor.