Polițiștii de frontieră au reținut în punctul de trecere Leușeni un autotren, căutat de autoritățile slovace. Reținerea a avut loc la data de 12 decembrie, în timp ce un cetățean român intenționa să traverseze frontiera de stat, pe direcția intrare în R. Moldova.

Astfel, pentru efectuarea procedurilor necesare trecerii frontierei de stat s-a prezentat un tânăr de 28 de ani, originar din Piatra Neamț, România. Acesta se afla la volanul unui autotren de model DAF FTXF 105, fabricat în anul 2010 și cu numere de înmatriculare românești. După controlul documentului de călătorie al șoferului, s-au verificat și actele prezentate pentru mijlocul de transport. În rezultat, polițiștii de frontieră au constatat că autotrenul figura în baza de date a O.I.P.C. INTERPOL, ca fiind căutat de autoritățile slovace.

La audieri, tânărul a declarat angajaților Poliției de Frontieră că nu știa despre cele depistate, specificând că activează la o companie, în calitate de șofer de mașini de mare tonaj.

Având în vedere cele constatate, autotrenul a fost indisponibilizat pe teritoriul punctului de trecere Leușeni, până la definitivarea cercetărilor și luarea măsurilor legale ce se impun.