Expertul în drept constituțional, Vitalie Gamurari, a adresat un mesaj pentru diaspora moldovenească. Acesta i-a îndemnat să achite polița medicală, la revenire acasă, pentru că doar astfel vor putea ajuta medicii, care lupta pe prima linie cu COVID-19.

“Nu am acceptat nicicând termenul «diaspora»,pentru concetățenii mei plecați în străinătate, evident nu de viață bună, de regulă, din simplu motiv că cunosc ce presupune acest termen pentru Evrei… Dar hai să ne respectăm reciproc, eu nu am beneficiat de resursele financiare transmise celor apropiați, ba din contra, am achitat impozite și taxe din acordurile cu organizațiile internaționale… astfel susținând, chiar dacă indirect, acest Stat, indiferent le place unora sau nu, fără a pretinde la beneficii din partea autorităților… Să dea Domnul să nu fim afectați, dar întrebarea este – cum îi ajutăm pe Medici!!! Hai să achităm Polița și să nu ascultăm «politicienii» fără șapte ani de acasă… Vai de capul lor… Le Chapeau pour Les Médecins!!!”, a scris Gamurari.

Precizăm că de azi și pentru toată perioada de urgență diaspora care revine în țară este obligată să achite poliță de asigurare  medicală. Decizia a fost luată de Comisia pentru Situații Excepționale, în contextul crizei provocate de Covid-19.