Ieri, 27 octombrie, în jurul orei 13:00, în IP Cahul a parvenit informația telefonică de la o femeie,  locuitoare a raionul Leova. Aceasta a declarat polițiștilor, că fostul ei concubin de 42 de ani, cetățean al Federației Ruse i-a răpit copilul de  4 ani, care se afla la  grădiniță. Concubinul a îmbrâncit educatoarea  și directoarea, după care a răpit  copilul și a părăsit teritoriul grădiniței.

Imediat, ofițerii Batalionului de patrulare Sud au întreprins măsuri în vederea depistării minorului  și însoțitorului său.

În mai puțin de două ore, în satul Bugeac, raionul Comrat, a fost stopat automobilul de model „Skoda Fabia”,  la volanul căruia se afla suspectul, iar pe bancheta din spate a mașinii – fiul său minor.

Interogat, suspectul a declarat inspectorilor de patrulare că avea intenția să părăsească imediat teritoriul țării împreună cu fiul său, care are inclusiv și cetățenia Federației Ruse.

La moment, bărbatul este reținut și cerecetat  în baza art.164/1 Cod Penal al RM „răpirea minorului de către rudele apropiate”. Conform legislației, suspectul riscă amendă  de  6 000 de lei sau muncă neremunerată de până la 240 de ore, sau închisoare de până la 6 luni.

Inspectoratul Național de Patrulare specifică, în cazul în care vă aflați în dificultate sau sunteți martorii unei fărădelege sesizați poliția.