„Un drum asfaltat în fiecare sat” – aceasta este denumirea unui nou program, pe care guvernarea vrea să-l implementeze începând cu anul viitor și care are drept scop îmbunătățirea considerabilă a infrastructurii și potențialului de dezvoltare al satelor. Anunțul a fost făcut de către președintele Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vlad Plahotniuc, după ședința Consiliului Național Politic al formațiunii.

Potrivit lui Plahotniuc, cetățenii vor drumuri mai bune, iar măsurile pe care PDM le-a luat de la preluarea guvernării în privința eliminării schemelor infracționale de la Fisc și Vamă, dar și din alte domenii, au adus rezultate vizibile în plan economic. ”Am reușit să stabilizăm economic țara, preluând-o dintr-un dezastru, când era aproape în incapacitate totala de plată. Acum e momentul să trecem la nivelul următor, astfel încât oamenii să simtă o evoluție continuă de schimbări pozitive în viața lor. PDM va demara chiar în perioada imediat următoare un amplu program de construire și reabilitare a drumurilor din țară, un domeniu care necesită o intervenție urgentă a statului. Pentru anii următori, vom propune un program ambițios pentru localitățile din Republica Moldova – „Un drum asfaltat în fiecare sat”, prin care să îmbunătățim considerabil infrastructura și potențialul de dezvoltare a satelor”, a declarat Vlad Plahotniuc.

Liderul democraților a vorbit și despre eliminarea corupției din domeniul justiției și eliminarea abuzurilor din partea instituțiilor de control.

”E adevărat, Republica Moldova este o țară în care nivelul abuzurilor în aceste domenii este încă ridicat – de aceea, PDM a început ample acțiuni de reducere a competentelor, dar și în general al instituțiilor de control, care aveau ca principală activitate hărțuirea oamenilor, fie că vorbim de simpli cetățeni sau de oamenii de afaceri. Este un domeniu în care vom continua să facem curățenie, chiar cu mai multă fermitate și determinare, așa încât oamenii să nu mai trăiască cu frică din cauza abuzurilor care s-au comis ani de zile împotriva lor. Totodată, vom asigura ordinea publică la un nivel, care să îi ofere cetățeanului sentimentul de siguranță și încredere în puterea legii – și Ministerul de Interne are deja sarcini foarte clare în acest sens”, a mai spus Plahotniuc.