Guvernul de la Chișinău trebuie să ia măsuri după ce organizarea scrutinului prezidențial în diaspora a fost un fiasco, mii de cetățeni neputând să-și exercite votul, susține europarlamentarul Siegfrierd Mureșan, comuică independent.md.

El susține că alegerile au fost organizate incorect, iar acest lucru a fost sesizate de cancelariile europene.

„Dacă Guvernul R. Moldova nu va da un semnal că a înţeles că alegerile au fost organizate incorect, va pierde credibilitatea partenerilor internaţionali exact aşa cum a pierdut încrederea Guvernul condus de Victor Ponta după 2014, când a lăsat românii să facă cozi în străinătate. Şi nu a mai fost primit de niciuna dintre marile cancelarii europene. Sper ca Republica Moldova să evite o asemenea situaţie”, a declarat Siegfried Mureşan pentru Jurnal de Chișinău.

Europarlamentarul consideră că ministrul de Externe Andrei Galbur și președinta CEC, Alina Russu, trebuie să demisioneze.

„Din păcate pentru R. Moldova, am auzit, vă spun eu de la Bruxelles, că în statele membre ale Uniunii Europene cetăţenii R. Moldova nu au putut să voteze! Şi Guvernul R. Moldova, dacă nu vrea să-şi piardă încrederea partenerilor internaţionali, trebuie să ia măsuri. În opinia mea, aceste măsuri trebuie să fie demiterea ministrului Afacerilor Externe şi Integrării Europene şi a preşedintelui Comisiei Electorale Centrale. Aceştia poartă responsabilitate pentru votul oamenilor din străinătate”, a precizat europarlamentarul.