Agenţia de Transport din San Francisco a fost vizată de un atac informatic de proporţii, care le-a permis clienţilor să călătorească gratuit, relatează News.ro. Hackerii au cerut 100 de Bitcoin, adică aproximativ 70.000 de dolari, pentru a debloca sistemul.

Ca măsură de precauţie, angajaţii Agenţiei de Transport, MUNI, care se ocupă de trenuri, tramvaie şi autobuze, au închis toate automatele de bilete din staţii.

Computerele reţelei de transport din tot oraşul, inclusiv din staţii – în total circa 2.000 – au fost dezactivate, iar pe ecranele lor apărea mesajul: “Aţi fost atacaţi, TOATE datele criptate.

Printre terminalele vizate se numără mai multe pe care se află date despre salarii şi informaţiile personale ale angajaţilor.

Trenurile în sine nu au fost afectate, au dat asigurări autorităţile, precizând că a fost lansată o anchetă.

„Nu a existat nici un impact asupra serviciului de tranzit, asupra sistemelor noastre de siguranţă sau asupra datelor personale ale clienţilor noştri”, a declarat un purtător de cuvânt pentru BBC News.

Hackerul a avertizat, duminică, compania de transport local că mai are o singură zi la dispoziţie pentru a ajunge la o înţelegere.