Actorul american Morgan Freeman a fost dat afară dintr-un loc sfânt din Israel, după ce a rostit un cuvânt care este interzis în acea zonă.

Actorul a avut probleme în Israel atunci când a folosit cuvântul ”mit” în timpul filmărilor de la documentarul ”The Story of God”, care au avut loc în Ierusalim, conform news.ro.

”Există anumite cuvinte pe care nu poţi să le foloseşti în anumite locuri ale lumii”, a dezvăluit starul american în ediţia de luni a emisiunii ”The Talk”.

”Unul dintre aceste cuvinte este «mit». Dacă te afli într-un loc religios al unui anumit popor, să nu spui «mit». Eu am spus «mit». (Mi-au spus): «Afară, afară!»”, a adăugat actorul.

Morgan Freeman filmează pentru ”The Story of God”, un documentar ce explorează conceptele de moarte şi de viaţă de după moarte prin prisma mai multor religii, încă din 2016. Actorul a dezvăluit că a început să se gândească la aceste concepte, recent, întrucât va împlini vârsta de 80 de ani pe 1 iunie.

”Am această curiozitate deosebită despre viaţă, iar unul dintre lucrurile care înconjoară viaţa este ideea morţii şi lucrul care vine odată cu ideea de moarte este ceea ce se întâmplă după aceea”, a dezvăluit actorul pentru revista Variety. ”Şi toate aceste lucruri sunt incluse în ideile noastre despre Dumnezeu şi religie”.

Morgan Freeman este actor şi producător de film, născut pe 1 iunie 1937, în Memphis, Stele Unite ale Americii. A jucat în peste 100 de producţii cinematografice şi de televiziune.

În ultimii ani, Morgan Freeman a jucat, între altele, în peliculele din trilogia ”Batman” regizată de Christopher Nolan şi în filmul ”Neînfrânt/ Invictus” (2009), de Clint Eastwood.