Jurnalistul Gabriel Călin, fostul director al Departamentului Ştiri de la Jurnal TV, a povestit pe canalul său de Telegram cum noul președinte al Curții Constituționale Domnica Manole a ajuns în echipa lui Andrei Năstase.

“Haideți să vă povestesc ce știu eu despre Domnica Manole. Soțul ei este din garda veche a PD. Deci, Domnica Manole, până prin 2016, a fost bine merci alături de PD. Aceasta vroia să se transfere de la Apel unde “rezolva probleme mai mici” la Curtea Suprema de justiție  că să poată “rezolva probleme mai mari” și respectiv mai scumpe”, scrie jurnalistul.

Călin susține că în 2016 Domnica Manole “i-ar fi trecut calea ministrului MAI Balan (PLDM)”, iar drept urmare, deputații lui Vlad Filat nu au susținut-o la funcția de judecător CSJ.

“Nu a vrut să rezolve o problema de-a lui “Kramorov” (porecla din academie a lui Balan)  la o judecată. Să spunem mai  simplu – Interesul ei nu a coincis cu cel al lui Balan. Și nici prețul dorit cu cel (ne)propus”, a explicat Gabriel Călin

Drept urmare Domnica Manole s-ar fi supărat pe PDM, “iar la momentul oportun a sărit în barca lui Andrei Năstase”.

Faptul că Manole a fost omul PDM o demonstrează lista de titluri și distincții obținute în acea perioada, susține jurnalistul.

“Deținătoarea calificativului „Excelent”, acordat prin Hotărârea Colegiului de Evaluare a Performanțelor Judecătorilor a Consiliului Superior al Magistraturii nr. 54/6 din 20.11.2015, precum și a punctajului maxim de 100 de puncte, obținut prin Hotărârea Colegiului pentru Selecția și Cariera Judecătorilor nr. 146/16 din 10.12.2015.Decorată cu titlului onorific de „Veteran al sistemului judiciar”, acordat prin Hotărârea CSM din 29.09.2015 pentru o activitate de 25 de ani în funcția de judecător și comportament ireproșabil, și cu Diploma de Onoare a Consiliului Superior al Magistraturii din 07.02.2012 pentru succese obținute în înfăptuirea justiției și atitudinea conștiincioasă față de obligațiunile de serviciu”.

“Acum e mult mai simplu să înțelegi cât de sincere erau lacrimile ei atunci când și-a dat seama că sistemul corupt din care a făcut parte a început să o distrugă pentru că s-a comportat că o copila alintata atunci când prietenii nu au putut-o ajuta chiar din cauza ei”, a conchis Călin.