Reabilitarea drumurilor locale se numără printre prioritățile Ministerului Economiei și Infrastructurii (MEI) pentru anul viitor. Planul lucrărilor în acest sens a fost discutat de către ministrul Economiei și Infrastructurii, Octavian Calmîc, într-o ședință cu șeful Agenției de Stat a Drumurilor. Investițiile prevăzute pentru drumuri locale sunt de aproximativ 1 miliard de lei. Ministrul Calmîc a cerut de asemenea ca să fie notificat constant despre mersul lucrărilor, dar și a subliniat importanța folosirii materialelor calitative la reparația drumurilor.

Un subiect aparte l-a constituit reparația drumurilor din sate și alte localități rurale, fapt ce va contribui la dezvoltarea acestora. Ministrul Calmîc a precizat că prevederea dată face parte din obiectivele principale ale MEI.

Încă aproape 1 miliard de lei va fi repartizat Fondului Rutier pentru lucrări de întreținere și reabilitare a drumurilor naționale.

„O altă întrebare discutată a fost bugetul pentru anul 2018. S-a stabilit repartizarea mijloacelor fondului rutier pe anul 2018 în sumă de peste 972 449,3 mii lei pentru  lucrări de întreținere şi reparație a drumurilor publice naționale. Dintre care, circa 559 mii lei pentru întreținerea drumurilor și 380 mii lei pentru reconstrucția, reparația drumurilor publice naționale şi a construcțiilor inginerești. De asemenea, au fost stabilite prioritățile repartizării echitabile a mijloacelor financiare din Fondul rutier”, se spune în comunicatul emis de MEI.