Milionarul român, Puiu Popoviciu, va sta după gratii nouă ani. Acesta este acuzat de un prejudiciu adus statului de 300 de milioane de euro prin afacerea Băneasa, transmite 24h.MD.

Decizia de joi a magistraţilor Curţii de Apel Bucureşti nu este definitivă.

Omul de afaceri Gabriel Popoviciu şi foştii şefi de la DGIPI şi DGA, Cornel Şerban şi Petru Pitcovici, au fost trimişi atunci în judecată, alături de alte opt persoane, pentru fapte de corupţie în legătură cu tranzacţionarea la un preţ subevaluat a unui teren de 224 de hectare de la Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară (USAMV) Bucureşti.

Procurorii au stabilit că prin aceste fapte s-a produs statului un prejudiciu de 335.387.260 de lei româneşti, iar dauna produsă USAMV Bucureşti se ridică la suma de 619.472.218 de lei româneşti.

Gabriel Aurel Popoviciu este acuzat de complicitate la abuz în serviciu şi dare de mită, iar Ilie Cornel Şerban, fost director al Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă din MA, şi Petru Daniel Pitcovici, fost şef în Direcţia Generală Anticorupţie, sunt judecaţi pentru complicitate la dare de mită şi favorizarea infractorului.

Ioan Neculae Alecu, fost rector al USAMV Bucureşti, Mihai Ion Florin Luican, fost prefect al Capitalei şi preşedinte al Comisiei municipiului Bucureşti de aplicare a Legii 1/2000, şi Ioan Todiraş, fost viceprimar al Sectorului 1 sunt judecaţi pentru abuz în serviciu.